AKIL VE ZEKA OYUNLARI

06.11.2023 52

AKIL VE ZEKA OYUNLARI ATÖLYESİ

Öğrencilerin problemleri algılama ve değerlendirme kapasitelerinin geliştirilmesini, farklı bakış açıları oluşturabilmelerini, problemle karşılaştıklarında hızlı ve doğru karar verebilmelerini, bir konuya ve çözüme odaklanma alışkanlığı geliştirmelerini, akıl yürütme ve mantığı etkili bir şekilde kullanma kapasitelerini geliştirmelerini sağlayacaktır. Bilişsel beceriler ve kapasitenin geliştirilmesi yanında, öğrenciler akıl oyunlarında bireysel çalışmalar ve grup çalışmalarında kendi yeteneklerini ve potansiyellerini daha iyi tanıyacak, öz güvenlerini geliştirecek, başarı için sistemli ve disiplinli çalışma alışkanlıkları kazanacak ve başarısızlık halinde yılmadan alternatif çözümler ve stratejiler oluşturma tutum ve davranışlarını geliştirecektir.

Oyunlar

Akıl ve zeka oyunları atölyemiz iki kategoriden oluşmaktadır.

1. Kağıt kalem oyunları:

Sudoku (4*4, 6*6 klasik, bölgesel, ardışık), Kendoku, Çarpmaca, Sayı Bulmaca, Farklı Komşular, İşlem Karalama, Kakuro, Sözel Oyunlar

2. Kutu Oyunları

Hayalet hızında, Q-Bitz, Equilibrio, Beş nokta, Pentago, Abalone, Go, 9 taş vb.