TEKNOFEST SIKÇA SORULAN SORULAR

09.11.2023 45

SIKÇA SORULAN SORULAR?

1. YAŞ SINIRI VAR MI?

Festival, her yaş ve meslek grubundan ziyaretçiye açık olup ücretsizdir. Katılımını özellikle desteklediğimiz 13 yaşından küçük ziyaretçiler alana, velileri ya da öğretmenleri ile birlikte kabul edilecektir.

1. KATILIM ÜCRETLİ Mİ?

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen gösteriler, aktiviteler ve seminerlere katılım ücretsizdir. Aynı zamanda Take Off Uluslararası Girişim Zirvesi'ne ziyaret ücretsizdir ve katılım herkese açıktır.

1. DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR NELERDİR?

TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları'nın başvuru ve rapor yükleme aşamaları gibi tüm süreçleri Kurumsal Yönetim Sistemi (KYS) üzerinden gerçekleştirilmelidir. Bu sebeple başvurunuzu gerçekleştirdikten sonra e-postanıza gelen kullanıcı adı ve parola gibi bilgilerinizi kaybetmemeniz ve kimseyle paylaşmamanız önem arz etmektedir. Ayrıca tüm yarışmaların teknik şartnamelerinde son teslim tarihleri verilmiş olup, ilgili tarihleri takip etmeniz, yarışma süreçlerinde ilerleme kaydedebilmeniz adına önemli bir husustur. Bunun dışında yarışma süreçleri hakkında Danışma ve Değerlendirme Kurulu üyeleri ve Yarışma Yürütücü Kurumu ile gerçekleştirilen soru-cevap toplantıları ve eğitim programlarına katılımınızın, ilgili alanlardaki bilgi ve birikiminizin artması için önemli bir konu olduğu düşünülmektedir.

1. BAŞVURULAR ERKEN ALINMA SEBEBİ NEDİR?

TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları'nın temel amacı, ülkemizin yetişmiş nitelikli insan kaynağına katkı sunmak ve bu kapsamda ülkemizdeki milli teknoloji ekosistemini geliştirmektir. Geleceğin teknolojilerinin odak noktasında olduğu ve farklı alanlarda gerçekleştirilen yarışmalarda başvuruların sonuçlanması ve yarışma zamanı arasındaki süreçte gerçekleştirilen soru-cevap toplantıları, eğitimler, teknik geziler ve malzeme destekleriyle yarışmacılarımıza destek olmayı aynı zamanda da yarışmacılarımızın kendi teknolojik donanımlarını ve fikirlerini üretebilmeleri için gerekli zamanı tanımayı hedeflemekteyiz.

1. TAKIM TANITIM DOSYASINA HANGİ BİLGİLER EKLENMELİDİR?

Takım tanıtım dosyasında sade, özgün ve net bir biçimde takımınızı tanıtmanız beklenmektedir. Takımın kuruluş yılı, amacı, daha önce katılmış olduğunuz yarışmalar, almış olduğunuz ödüller ve başarılar, danışman da dahil olmak üzere takım üyelerinin bilgileri (ad, soyad, okul, fakülte/sınıf) ve takım içerisindeki iş bölümü sunum içerisinde yer almalıdır. Sunumu görseller ile desteklemeniz tavsiye edilmektedir. Takım tanıtım metni, takım tanıtım dosyasının özeti olmalıdır. Proje adını ve varsa projedeki ürünün adını içermelidir. Proje tanıtım metni ise projenizdeki öngörülen süreçler, yarışmadaki hedefler ve kullanılması planlanan metotlardan kısaca bahsedilmelidir.

1. BAŞVURU ZAMANINDA ÖĞRENCİ OLUP DAHA SONRA MEZUN OLACAKLAR BAŞVURU YAPABİLİR Mİ?

Evet, yarışmalara başvuru zamanındaki güncel eğitim bilgileri ile başvurabilirsiniz. Başvurudan sonra gerçekleşecek mezuniyet yarışma katılımını etkilememektedir.

1. BİR KİŞİ BİRDEN FAZLA TAKIMDA YER ALABİLİR Mİ?

Bazı yarışmalarımızda bir yarışmacı birden fazla takıma mensup olabilirken bazı yarışmalarımızda bu durum kısıtlanmıştır. İlgili sorunun cevabı için yarışma şartnamelerinin detaylıca okunması gerekmektedir.

1. BİR TAKIM BİRDEN FAZLA YARIŞMAYA KATILABİLİR Mİ?

Evet, başvurabilir ancak her yarışma için Kurumsal Yönetim Sistemi (KYS) üzerinden ayrı başvuru yapılması gerekmektedir

1. YARIŞMA BAŞVUVURULARINI DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ NELERDİR?

Katılım başvurularının değerlendirilmesindeki en temel amaç, takımın istenen görevleri gerçekleştirebilmek için gerekli olan salt bilgi, beceri ve altyapıya sahip olup olmadığıdır. Ancak her yarışmanın ve her alt kategorinin/seviyenin teknik isterleri ve görev zorlukları farklı olmaktadır. Buna bağlı olarak ta her yarışmanın ve her alt kategorinin/seviyenin değerlendirme kriterleri farklılık göstermektedir.

1. TAKIMLARA SAĞLANAN MALZEME DESTEĞİ NEDİR?

Milli Teknoloji Hamlesi hedefleri doğrultusunda gerçekleştirilen TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları'nın temel amacı, ülkemizin yetişmiş nitelikli insan kaynağına katkı sunmaktır. Bu kapsamda yarışmacıların projelerine odaklanması, kendilerini yetiştirebilmeleri ve Teknoloji Yarışmaları vesilesiyle bilgi birikimlerini ve tecrübelerini geliştirmeleri için TEKNOFEST, finale kalan öğrencilerin ulaşım konaklamalarını karşılamakta, ön elemeyi geçen takımlara ise maddi malzeme desteği sunmaktadır.

1. TAKIMLARA ÖDENEN DESTEK TUTARI HER TAKIMA AYNI MIDIR?

Hayır, değildir. Destek miktarları ve gerekli malzemeler belirlendikten sonra bir üst limit belirlenmektedir. Takımların talep listeleri ve raporları değerlendirilerek, üst limiti aşmamak suretiyle bir fiyat tespiti yapılmakta ve takımların banka hesaplarına yatırılmaktadır.

1. TEKNOFEST YARIŞMACILARA ULAŞIM-KONAKLAMA DESTEĞİ SAĞLAMAKTA MIDIR?

Evet, sağlamaktadır. Finalistlerin belirlenmesinin ardından takımlara bir form gönderilmekte ve toplanan ulaşım-konaklama talepleri değerlendirmeye tabi tutulmaktadır. Değerlendirme süreçleri olumlu sonuçlanan yarışmacıların ulaşım-konaklama giderleri TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali tarafından karşılanmaktadır. TEKNOFEST Yarışmalar Komitesi, yarışmacıların ulaşım-konaklama taleplerini reddetme hakkını saklı tutar.

Kaynak: https://teknofest.org/tr/corporate/faq/