eTWİNNİNG SIKÇA SORULAN SORULAR

eTWİNNİNG SIKÇA SORULAN SORULAR

06.12.2023 200

eTwinning Faaliyeti ile İlgili Sık Sorulan Sorular

1- eTwinning faaliyetine kimler dahil olabilir ve kimler portalda üyelik oluşturabilir?

eTwinning portalında Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel veya devlet okullarında çalışan öğretmenler ile eTwinning TTI (Öğretmen Eğitimi Akademisi) sürecine dahil olan üniversitelerin eğitim fakültelerinde öğrenim gören öğrenciler/akademisyenler kayıt oluşturabilir ve portalda proje yürütebilir.

2- eTwinning portalına proje yürütmeden de dahil olabilir miyim?

eTwinning portalında hesap oluşturan öğretmenlerin proje yürütmesi zorunlu değildir. Bir projeye dahil olmadan da platformdaki mesleki gelişim fırsatları, diğer öğretmenler tarafından paylaşılan çalışmalar ve etkinlikler takip edilebilir.

3- Hizmet puanı hesaplanırken eTwinning faaliyeti kapsamında yapılmış hangi çalışmalar dikkate alınacaktır?

İbraz edilebilecek belgeler hangileridir? Projeye dahil olduğumu gösteren belge veya aldığım eğitimlere ait sertifikalar geçerli midir? Hizmet puanı hesaplanırken ibraz edilebilecek belgeler Ulusal Kalite Etiketi ve Avrupa Kalite Etiketi sertifikalarıdır. Proje Kayıt Belgesi veya alınan eğitimlere ait sertifikalar hizmet puanı hesaplamasında kullanılamayacaktır.

4- İl koordinatörlüğü hakkında bilgi almak istiyorum. Koordinatör olmak için hangi şartları sağlamak gerekiyor? Nasıl başvuru yapabilirim? İl koordinatörü görevleri nelerdir?

Türkiye'de görev yapan eTwinning koordinatörleri İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından belirlenmektedir ve eTwinning il koordinatörlüğü için bir başvuru süreci yoktur. Türkiye'de 81 ilde görev yapan 83 il koordinatörü hem Merkezi Destek Servisi hem de Ulusal Destek Servisi ile iş birliği içinde belirlenen görevleri yürütmektedir. Öğretmenlerin karşılaştığı sorunlarda destek ve rehberlik sağlamak, illerde eTwinning’i yaygınlaştırmak ve öğretmenler için çeşitli eğitimler hazırlamak eTwinning il koordinatörlerin yaptığı çalışmalardan bazılarıdır.

5- eTwinning portalında hesap oluşturdum ancak portalı nasıl kullanacağımı, nasıl proje başlatacağımı ve neler yapabileceğimi bilmiyorum. Bu konuda nasıl destek alabilirim?

Bir projeye başlamadan önce proje oluşturma aşamaları, proje planı hazırlama vb. konularda destek almak ve eTwinning faaliyeti hakkında daha detaylı bilgi edinmek için http://etwinningonline.eba.gov.tr/ adresinde hesap oluşturarak çevrim içi kursları alabilirsiniz. Ayrıca yeni başlayan öğretmenlere yönelik bir dizi eğitim webinarı düzenlenmiş ve bu webinarların kayıtları eTwinning Türkiye Youtube kanalına yüklenmiştir. Bu eğitimlerden de faydalanabilirsiniz. Bunların yanında Merkezi Destek Servisi tarafından hazırlanmış olan eğitimlere https://stm.etwinning.net/en/pub/index.htm linkinden ulaşabilirsiniz.

 

Kaynak: https://igdirarge.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2021_01/11150008_eTwinning_Sorucevap.pdf

İLETİŞİM

Adres:
İRFANLI MAH. MENTEŞE SK. TUNABOYLU YATILI BÖLGE ORTA OKULU BLOK NO 3 İÇ KAPI NO 11 DÜZİÇİ / OSMANİYE


Telefon
(505) 591 0972


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın